Η Google εδώ και αρκετό καιρό ανακοίνωσε πως τα SSL πιστοποιητικά είναι απολύτως απαραίτητα, πρώτον για την ασφάλεια των επισκεπτών, πελατών μιας ιστοσελίδας και δεύτερον για το SEO.

Τι είναι όμως το SSL;

Το SSL προέρχεται από τις λέξεις Secure Socket Layers, (Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό), που δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της ιστοσελίδας και του browser του χρήστη. Ένα SSL Certificate επικυρώνει την αυθεντικότητα μιας ιστοσελίδας και κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που οι online επισκέπτες στέλνουν και λαμβάνουν από αυτό.

SSL CERTIFICATES 2

Σε ποια περίπτωση χρειάζομαι SSL και ποιοι είναι οι λόγοι που πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Πιστοποιητικό SSL χρειαζόμαστε όταν μία ιστοσελίδα περιέχει ηλεκτρονική αγοραπωλησία προϊόντων, και ο επισκέπτης, πελάτης πρέπει να εισάγει προσωπικά στοιχεία όπως πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς για την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής, όταν ο επισκέπτης εισάγει τα στοιχεία σύνδεσης του και όταν στοιχεία αποστέλλονται μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας, για όλα αυτά το SSL πιστοποιητικό είναι απαραίτητο.

Ένα SSL certificate είναι χρήσιμο για τους εξής λόγους:
1. Ασφάλεια. Η Κρυπτογράφηση ευαίσθητων πληροφοριών είναι πολύ σημαντική.
2. Εμπιστοσύνη. Όταν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί SSL, οι χρήστες που την επισκέπτονται θα αγοράζουν πιο εύκολα.
3. Όσες ιστοσελίδες διαθέτουν SSL πιστοποιητικό, η Google θα τις ανταμείβει και θα βελτιώνει την κατάταξη τους στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πώς καταλαβαίνω ότι η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί SSL;

Όταν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί SSL πιστοποιητικό, μπροστά από την διεύθυνση της ιστοσελίδας εμφανίζεται ένα μικρό πράσινο εικονίδιο με λουκέτο (Ασφαλές), και το http αλλάζει σε https.

Έτσι, αν στόχος σας είναι η παροχή υπηρεσιών με ασφάλεια και αξιοπιστία, η χρήση SSL πιστοποιητικών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Go to Top